Mer om mig

Jag är inte ryskjamaican som vissa misstänker, utan född på Hawaii. Till Sverige kom jag som tvååring med min svenska mamma. Jag peakade tidigt politiskt och skrev min första text – en antiapartheid-novell – som nioåring, samtidigt som jag recenserade filmer och böcker i en egen tidning som jag sålde till mina grannar.

Min eskalerande frankofili kanaliserade jag genom att gå gymnasiet på Franska skolan, sluka fransk rap och Gainsbourg, och senare flytta till Paris för att gå på jazzskola. Här stannade jag i nästan tre år, och jobbade bland annat på världsmusikavdelningen på skivaffären Fnac, som inköpare av karibisk musik.

Innan jag flyttade hem för att läsa antropologi, filmvetenskap och journalistprogrammet på JMK, pausade jag med en fantastisk sommar i Brasilien. Men jag stannade mentalt kvar i Jorge Ben-land genom att skriva mina B- och C-uppsatser om landets musik under diktaturen, och hybridiseringen av brasiliansk musik i Stockholm, London och Tokyo.

Samtidigt intervjuade jag rappare och soulsångare för hiphopmagasinet Quote och frilansade som filmredaktör för Odd at Large. 2006-2013 var jag musikkritiker på DN, där jag också jobbade som reporter och konsertredaktör i omgångar.

Som journalist är jag van att skriva om de flesta kulturområden, och påläst på mycket annat, särskilt inom områdena hälsa och psykologi. Utöver DN har jag haft uppdrag för Sveriges Radio, SVT, TV4, Fokus, Sydsvenskan, GP, Swedish Film, Svenska institutet, Stim, People, Novell, med fler.

Under 2011 studerade jag musikscenen i fyra afrikanska länder – Kenya, Angola, Ghana och Sydafrika, med hjälp av ett stipendium från Publicistklubben. Utöver det är jag speciellt intresserad av afroamerikansk kultur – samt allt spännande som händer hemma i Sverige.

Jag är alltid öppen för frilansuppdrag som journalist, researcher, moderator, översättare, föreläsare och dj.