Rosa och röda kulörer i kalkfärg

Kalkfärg i röda och rosa nyanser skapar en mycket speciell, fin och feminin atmosfär i ditt hem. Den sammetslena finishen i kombination med de känsliga och mjuka rosa tonerna är den perfekta matchningen! Röd och rosa kalkfärg finns i många olika kulörer och nyanser. Från de kalla ljusrosa och rosa kulörer med subtila, blåa undertoner, till de varma och mer omslutande, brända och rödbruna nyanserna av kalkfärg. Rött är mer än bara en klassisk Coca-Colaröd, de röda nyanserna sträcker sig från en djup terrakotta-likande rödbrun till de allra ljusaste röda. Röd kalkfärg kan skapa en trevlig och varm atmosfär i rummet som du väljer att måla om. De ljusröda färgerna kan uppfattas som mycket kraftfulla och intensiva, men som en kontrasterande färg kan dessa skapa något mycket speciellt i din inredning. Röd kalkfärg finns också i många mjuka röda toner.

Låt oss inspirera dig i ditt val av röda nyanser av kalkfärg – här har vi samlat alla våra röda och rosa kulörer!

Röd kalkfärg

Röd kalkfärg är den perfekta lösningen för dem som älskar dramatisk inredning, men ändå vill ha ett mjuk touch i hemmet. Tänk dig att måla ditt vardagsrum med en vacker, diskret rödaktig nyans som skänker värme till ditt hem. Kalkfärg i rött kan skapa en varm och dramatisk stämning, men dess mjuka och lite ”dammiga” finish ger utseendet en fin och jordnära touch. Om du har ett rum där ljuset främst kommer från norr är röd färg ett bra sätt att få rummet att se varmare ut.

Rosa kalkfärg

Kalkfärg i rosa kan göra något mycket speciellt med rummet. De delikata, rosa tonerna skapar en ljus och feminin inredning och med det vackra kalkfärgspelet passar de perfekt in i den nordiska inredningsstilen, utan att bli vare sig för mycket prinsessa eller Barbie. Rosa är en mångfacetterad kulör och med en lite smutsig och dammig rosa nyans kan du skapa den vackraste, feminina och ungdomliga känslan. Förr i tiden förknippade vi rosa kulörer och rosa väggar med barnrum, men så fort man blandar lite grått eller brunt i färgen får det ett vackert och stilrent utseende. De rosa och ljusrosa nyanserna är några av dagens mest populära färger, eftersom de kommer i så många olika nyanser, så att du kan skapa helt olika stämningar i ditt hem, beroende på vilken rosa nyans av kalkfärg du väljer.

Delikat rosa-beige kalkfärg

Rosa Kalkfärg är omåttligt populär, och vi kan lätt förstå varför! Den känsliga rosa färgen kalkfärgen skapar en diskret och feminin atmosfär. Med en vacker och djup färg skapar du ett hem som utstrålar harmoni och lugn. Se till exempel Blushing Peach som är en vacker och diskret delikat rosa nyans i kalkfärg, som betonar de naturliga elementen du redan har i din inredning. En matt och mjuk rosa, med varma bruna undertoner kommer att skapa ett ljust och feminint men jordnära uttryck och med en mer ljusrosa färg skapar du ett ljust och elegant utrymme. Med rosa eller ljusrosa väggfärg kan du enkelt skruva färgintensiteten upp och ner för att passa din inredningsstil.

Om du drömmer om lite färg på väggarna, utan att förstöra den vackra och naturliga estetiken, är någon läcker, delikat nyans i rosa kalkfärg för dig!