Fördelarna med att investera i amerikanska aktier

Varför känna dig begränsad när du kan ta dig långt utanför landsgränserna utan att ens behöva lämna kontorsstolen. När du köper aktier slipper du att endast hålla dig till svenska bolag, och visst är det lätt som en plätt att investera i amerikanska aktier utan att faktiskt behöva besöka landet. Genom att ha aktier inom många olika regioner blir aktieinvesteringsprocessen mindre riskabel, och om du vill ta reda på mer kring varför så är fallet kan du klicka här.

Anledningarna till att satsa på aktier i Amerika

När du köper aktier från USA öppnar du upp en dörr till helt nya möjligheter. Ett helt hav av några av de största företagen i världen kommer just från USA, och några exempel är Amazon, Netflix, Coca Cola, Tesla och Facebook. Du kan därför i många fall räkna med att det blir lukrativt att vända dig till just amerikanska aktier.

Frågan återstår dock: hur köper du amerikanska aktier när du är bosatt här i vårt avlånga land? Inte är detta några svårigheter, utan du behöver bara dra nytta av nätmäklare som du säkerligen redan är bekant med. Avanza är ett mycket populärt exempel, men det finns många fler handelsplattformar än så. Tack vare att den amerikanska aktiemarknaden är så enorm kommer det inte att dröja länge förrän du hittar en handelsplattform som erbjuder just amerikanska aktier som du är intresserad av.

Hur länge ska du behålla dina amerikanska aktier?

Vare sig du köper aktier i Amerika eller Sverige är det samma visa som gäller: det kommer att vara säkrare och mindre riskabelt att behålla dina aktier under en lång tid. När investerare pratar om långsiktsinvesteringar menar de att behålla aktierna i minst fem år för att sedan sälja när värdet stadigt har gått uppåt.

Antalet aktier som kan vara bra att ha ligger på cirka 15, men det är upp till dig vilket antal som tilltalar dig. Ju fler aktier du har inom olika sektorer och regioner, desto mindre är risken att du förlorar pengarna som du har investerat.