Den populära syskonvagnen – Händig vagn med utrymme för två barn

För dig som har yngre barn är det en självklarhet att investera i en praktisk barnvagn, men inte vill du behöva införskaffa dig två stycken. Ta istället det smidiga beslutet att satsa på en syskonvagn: den utomordentliga vagnen med utrymme för två barn. Inte nog med att det blir roligt för barnen att kunna sitta bredvid varandra, utan det blir även enklare för dig att promenera med en enda vagn med plats för båda syskonen!

Syskonvagn med sitt- och liggläge

Medan vissa syskonvagnar enbart har ett sitt- och/eller viloläge finns det andra händiga modeller som både är utrustade med ett sitt- och liggläge. Detta är gynnsamt om ett av barnen är lite yngre än det andra och därför fortfarande inte kan sitta upp på egen hand. Om båda syskonen är lite äldre kan det dock räcka med en syskonvagn som har två sittlägen.

Beemoo syskonvagn är ett exempel på en vagn som är utrustad med både en sittdel samt en medföljande liggdel, och även här finns det flera olika modeller att välja mellan. Du kan därför bläddra bland sortimentet för att ta reda på om någon av dem faller dig i smaken.

Att välja rätt däck

Visst vill du se till så att syskonvagnen enkelt rullar framåt, och då dessa är en aning tyngre än ordinära barnvagnar kommer däcken att göra stor skillnad. För en jämn och stabil promenad utan att det skumpar för mycket kommer stora och rejäla däck att göra susen, men om ditt fokus riktas mot att vagnen enklare ska kunna svänga samt att den inte ska ta upp någon större plats vid förvaring kan mindre däck blir rätt för dig. Läs hos Familjeliv för att ta reda på vad andra föräldrar föredrar och få diverse tips och idéer!

Omvandla din syskonvagn

Är ett syskon äldre än det andra? Då kanske inte båda barnen kommer att använda syskonvagnen lika länge. Lyckligtvis nog finns det en smart lösning som ser till så att du inte behöver putta på en stor syskonvagn trots att bara ett barn använder den. Håll helt enkelt utkik efter en syskonvagn som kan omvandlas till en singelvagn. Ett stort antal modeller har den här funktionen, men inte alla, så gör din research och säkerställ att du väljer rätt!